Kiteen Mato ja Multa Oy on perustettu syksyllä 2010. Tuotamme turpeetonta kasvualustaa ja komposti- sekä huussikuiviketta. Kotimaisia onki- ja kompostimatoja (Eisenia fetida) tuotamme maatuvassa biomassassa omalla patentoidulla tekniikalla. Matojen tuottama matomulta on erittäin ravinnerikasta ja hyvä kasvualusta kasveille.

Yrityksen tuotanto idea on palkittu Pohjois-Karjalan Liikeideakilpailussa vuonna 2010 sekä vuonna 2011 Pohjois-Karjalan Innosuomi kunniamaininnalla. Ekologiset tuotteet soveltuvat sekä ammattilaisille että harrastajille ovat he sitten kalastajia tai puutarhureita. Olemme mukana RAKI- hankkeella ( Pidä Saaristomeri puhtaana) 2015-2017.

Yrityksen luonnonmukaiset tuotteet soveltuvat erinomaisesti kalastajille ja puutarhureille. Kasvatusmenetelmässä madot muokkaavat maa-aineksen erinomaiseksi mullaksi, mikä soveltuu jatkokäytettäväksi marjanviljelijöille tai kasvihuoneviljeliöille. Tuotteet ovat luonnonmukaisia ja soveltuvat hyvin ammattilaisille kuin alan harrastajille.

Turvevapaan kasvualustan tuotanto käynnistyi kesällä 2013. Kasvikuitupohjaista kasvualustaa on kehitetty vuodesta 2010 asti ja tuotantomenetelmä on suojattu patentilla. Kasvikuitupohjainen kasvualusta on ekologinen ja erinomainen vaihtoehto turvepohjaisille kasvualustoille. 

Kalastajat, matoja myyvät yritykset ja puutarhurit voivat tilata Kiteen Mato ja Multa Oy:n palveluita. Kaikki yrityksen tuotannon raaka-aineet ovat kotimaisia ja tuontanto tapahtuu pääasiallisesti Kiteellä.