Matokompostimadot 100 kpl ja matokompostia, sisältäen toimituksen

Kiteen Mato ja Multa Oy
Matokompostimadot 100 kpl ja matokompostia, sisältäen toimituksen
Matokompostimadot 100 kpl ja matokompostia, sisältäen toimituksen Matokompostimadot 100 kpl ja matokompostia, sisältäen toimituksen Matokompostimadot 100 kpl ja matokompostia, sisältäen toimituksen

Toistaiseksi ei myynnissä

25,00 €
Sisältää alv. 24 %
Määräalennus
Alennusprosentti
+ 6 kpl
23%
+ 2 kpl
16%
Tämä on esittelytuote.

Kotimaiset komposti- ja lehtilierot kompostiin, kalastukseen ja maanparannukseen.

Tuotepaketti sisältää matokompostoinnin aloittamiseen tarvittavat madot ja matokasvualustan.
Tuotepakettiin kuuluu aikuisia lisääntymiskykyisiä suomalaisia Eisenia fetida kompostimatoja noin 100 kpl. Lisäksi pakkauksessa on noin 1,5 litraa matokompostia, mikä sisältää madon munia ja pieniä kasvavia matoja. Yksi tuotepaketti riittää hyvin matokompostorin käynnistämiseen. Matokompostorin täyteen käynnitymiseen aikaa kuluu noin kuukausi tällä matomäärällä. Aluksi madoille on hyvä antaa kaurapuuroa ilman suolaa ja märkiä sanomalehden tai pahvin kappaleita. Tällöin madot lähtevät nopeasti kasvamaan ja madot alkavat lisääntymään nopeammin. Tarjottava ruokamäärä pitää olla riittävän pieni, ettei matokompostorin pinta ala homehtumaan.

Matojen lisääntyminen matokompostorissa
Matojen populaatio tuplaantuu kompostorissa noin kolmessa kuukaudessa. Madot munivat ja ne haudotaan koteloissa. Kompostorin jokaisessa alustassa voi olla n. 1,5kg matoja, tai noin 3000 matoa. Matojen ylituotannosta ei ole huolta, sillä madot voivat liikkua vapaasti alustojen välillä ja osa niistä päätyy puutarhaasi, kun tyhjennät alimmaisen käsittelyalustan. Käytä aina kotimaisia kompostimatoja vieraslajien luontoon leviämisen estämiseksi!

Matojen ruokkiminen
Orgaaninen kasvatuspeti on välttämätön kompostorin toiminnalle. Näin ollen kaikki kasvatuspedin ainekset ovat matojen ruokaa. Mitä pienemmistä ja pehmeämmistä aineksista kasvatuspeti on sekoitettu sitä paremmat olosuhteet bakteereilla, sienillä ja muilla alkueläimillä on. Ne valmistelevat ruoan matojen käyttöön. Voit lisätä uutta ruokaa ylimmälle työalustalle milloin tahansa.
Kompostorin kannessa on lueteltu ruoka-aineet, joita voi käyttää. Kompostoriin voi laittaa vihannesten ja hedelmien jätteitä, tärkkelystä, kananmunan kuoria, kahvinporoja, paperia ja pahvisilppua. Vältä suolaisia ruokia, sitrushedelmien kuoria, öljyjä (esim. salaatin kastikkeet), lihaa ja maitotuotteita. Ne voivat vahingoittaa matoja.

Ruoan lisäämisessä vähemmän on enemmän! Tärkeintä on huolehtia siitä, että kompostoitava jäte on tarpeeksi pieneksi pilkottu.
Matokompostori on ns. viileä kompostori. Se toimii 15°C – 26°C lämpötilassa. Älä koskaan lisää tuoretta ruohosilppua matokompostoriin, se voi nostaa kompostorin lämpötilan liian kuumaksi. Esikompostoitua (lämpökompostori) ruohosilppua voi käyttää matojen ruoaksi tai kasvatuspedissä.

Matojen toimitus:
Madot ja matokomposti toimitetaan muovipussissa rahtipussina. Toimitusaika 3-10 vrk, riippuen tilauksen viikonpäivästä.
Pakkaus ja lähetyspäivä on sama päivä, jolloin madot ovat noudettavissa 2-3 vrk päästä lähettämisestä. Suosittelemme noutamaan madot heti, kun saapumisilmoitus saapuu, sillä madot elävät suljetussa pussissa max 5 vrk.


Paino:
1 kg